Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Otac i sin u rokerskom duhu u novim spotovima grupe ZAR

01. 08. 2021 - 21:40
|
|
by ZAR - udrimuski.ba
|
foto: Zar

Članovi ZAR-a snimili su dva nova spota, za pjesme „Tuga je za zrele“ i „Kako si zaslužila“.

Oni su se okupili u Tešnju na imanju lidera Amira Pilava-Cvaleta. „Tuga je za zrele“ je deseta pjesma sa akuelnog albuma „Srce kaže“ i konačno će dobiti videozapis.

zar1

Osjećao sam potrebu da ovaj spot podarim publici ovog ljeta, a zanimljivo je da sam pjesmu posvetio mojoj supruzi. „Tuga je za zrele“ smo snimali na terasi pored mog bazenu u Tešnju i sve je proteklo fantastično. U spotu se pojavljuje 60-tak statista iz Tešnja, Zenice, agencije Fashion ali i cijelog Zeničko-dobojskog kantona. To je jedna koncertna verzija spota, koju sam režirao sa Jasminom Pivićem i uz podršku predivne publike. Za ovu priliku smo postavili binu, razglas, rasvjetu… Dobili smo jednu divnu ljetnu zabavu, tako da su svi mislili da je riječ o pravom koncertu. Sve je bilo mnogo lakše uz vina vinarije Pajić iz Brčkog, koja se pobrinula za osvježenje svih učesnika – kaže Amir Pilav, lider ZAR-a.

zar2

Članovi benda nakon snimanja u Tešnju nisu imali vremena za odmor i zaputili su se u Prnjavor, gdje su ekranizirali i numeru „Kako si zaslužila“, laganu baladu sa nadolazećeg albuma grupe ZAR koji će biti u prodaji do kraja godine.

Sve je bilo dosta zahtjevno, ali pošto volimo ovo što radimo, ništa nam ne predstavlja problem. Snimali smo u rock klubu „Pet lampi“ i uz veliku podršku vlasnika i osoblja, te članova kluba motorista iz Prnjavora. U spotu se pojavljuje jedan old timer, kao i djevojka iz Banja Luke Irina Reljić, koju sam predstavljao kao stogodišnju bakicu, a koja je pobrala simpatije svih učesnika na setu. Sada slijedi montiranje i već polovinom avgusta objavit ćemo prvi spot – kaže Pilav.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo