Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Apokaliptični i pobješnjeli ZAR: Jedna priča, dvije pjesme jedan spot

18. 05. 2021 - 13:14
|
|
by ZAR - udrimuski.ba
|
foto: Zar

Grupa ZAR objavila je videozapis koji je ujedinio dvije pjesme sa aktuelnog albuma sastava “Srce kaže” – “Treba mi neko” i “Posljednja”. Sve je snimljeno pod rediteljskom palicom Dalibora Mrdića.

U novom projektu realizirana je neobična ideja da se dvije pjesme spoje u jedan spot.

“U našoj muzici, ali i u svemu ostalom radimo nekonvencionalne i jedinstvene stvari. Tako sam došao na ideju da realizujem jednu priču koja će spojiti dvije pjesme u jedan spot. To je malo neobično za ovo vrijeme, gdje je sve komercijalno. Sve traje ukupno 8.11 minuta. Vjerujemo da će i ovaj naš projekat brzo naći put do publike. Sve je snimano u napuštenom kamenolomu, uz učešće velikog broja statista.

U spotu je dosta energije, koju daju članovi benda, ali i motoristi. Nekoliko kadrova je snimljeno i na ručno rađenom vozilu poput onih viđenih u filmu “Mad Max”, tako da me sada pored nadimka Cvale zovu i Mad Max. Publika će vidjeti jedan pobješnjeli ZAR, koji je bez kontrole. Sigurno da će im se svidjeti najbolje i najenergičnije odsvirane pjesme “Treba mi neko” i “Posljednja”. To je pravi rock bez kalkulacije, a apokaliptični ambijent se savršeno uklapa u tonove ZAR-a”, kaže lider benda Amir Pilav Cvale.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo