Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Velika Britanija ostaje u blokadi

23. 12. 2020 - 08:22
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: REUTERS

Velika Britanija ostaje u blokadi. Ozbiljnost situacije najvidljivija je u Doveru, lučkom gradu kroz koji teretna vozila prolaze - odnosno ne prolaze - carinu i granicu na putu za Francusku.

Kilometarske kolone kamiona u Evropu su, trebali odvesti britanske izvozne proizvode - uglavnom prehrambene - koji bi sada mogli propasti.

"Svi ovdje što čekamo smo užasno nesretnui i nije nam jasno zašto uopće čekamo. Tvrde da je zbog korone, ali ne znam baš, meni se sve to čini kao glupost. Velika, velika glupost", rekao je Dan Jinca, vozač kamiona.

"Premijer je prošlu noć pokušao umanjiti intenzitet ovih događaja, govori da se u manjej mjeri promet roba prema EU odvija cestovnim putem a u većoj brodskim i avionskim, no jučer je govorio o 150 kamiona koji čekaju na granici a danas ih je već 1.500", rekao je Ino Bantić, novinar.

I dok police po marketima uoči Božića sve više zjape prazne, britanski premijer Boris Johnson nastavlja posljednje pregovore oko Brexita s čelnim ljudima evropskih institucija, odnosno država članica EU-a.Preporučujemo