Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Bosna i Hercegovina pozvana da iskaže svoje potrebe za količinom cjepiva

09. 12. 2020 - 12:33
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: EPA

Zahvaljujući izuzetnoj koordinaciji Ministarstva civilnih poslova BiH, izaslanstva Europske unije u BiH i nadležnih zdravstvenih institucija Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH, Bosna i Hercegovina je pozvana da iskaže potrebe za cjepivom protu COVID-19 zaraznog oboljenja, a u sklopu EU mehanizma nabave.

Slijedeći kontinuirane upite Ministarstva civilnih poslova BiH o mogućnosti uključenja Bosne i Hercegovine u EU mehanizam nabave, Glavno ravnateljstvo za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Europske komisije (DG NEAR), putem izaslanstva Europske unije u BiH, pozvalo je Bosnu i Hercegovinu da iskaže svoje potrebe za količinom cjepiva.

Ovim pozivom, pored COVAX mehanizma, Bosni i Hercegovini se otvara mogućnost da bude dio i EU mehanizma nabave što je glavni i jedini preduvjet maksimalne sigurnosti u procesu nabave cjepiva.

Od početka pregovora i otvorenih opcija za nabavu cjepiva Ministarstvo civilnih poslova BiH pronalazi mehanizme kojim bi u najkraćem roku pomoglo žiteljima BiH.Zadnje dodane

Preporučujemo