Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Velika pojačanja za Covid tim Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

06. 11. 2020 - 10:51
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Covid timu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo javljaju se istaknuti zdravstveni profesionalci i nude svoju stručnu pomoć, saopćeno je jutros iz ove bolnice.

Od jutros, ovaj tim je pojačan s tri istaknute profesorice i to sa prof. dr. Nadom Koluder Ćimić i prof. dr. Sajmom Dautović, infektolozima i nekadašnjim šeficama Infektivne klinike Kliničkog centra Sarajevo te sa prof. dr. Ljiljanom Lilom Oruč, psihijatrom, koja želi da svojim radom pomogne pacijentima smještenim u izolatorij.

"Sve tri uvažene profesorice su i članice Senata Opće bolnice, a njihovo znanje i dugogodišnje kliničko iskustvo će pomoći Covid timu da osigura kvalitetno liječenje i zbrinjavanje covid pacijenata. U ime Opće bolnice nekadašnjim profesoricama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu srdačnu dobrodošlicu i zahvlanost za angažman je poželio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović,v.d. direktor ove zdravstvene ustanove, koji je i sam dio Covid tima", saopšteno je iz Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Inače , treći i četvrti sprat (Odjeljenja za neurologiju te Odjeljenje za fizikalnu terapju ) su prilagođeni za covid odjel u kojem se liječe lakše i srednje teški covid pacijenti.

Osoblje Opće bolnice trudi se da odgovori svim postavljenim zadacima, a njihov trud i rad pacijenti prepoznaju. U nastavku prenosimo zapažanja jedne od pacijentica sa Covid odjela. Zahvalnicu prenosimo bez ikakvih korekcija:

"Želim da se zahvalim Opštoj bolnici Izolatorij 4. sprat, od prijemne ambulante do prijema na odjel. Svi doktori, medicinski tehničari i osoblje ljubazno i profesionalno.Vizite koje su svakih 2 sata, osoblje koje leti i boravi čitav dan u kombinezonima, maskama i nimalo laganim uslovima. A opet nasmijani i na usluzi. Kažu tu smo za vas, da vam pomognemo. U viziti je bio i direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović sa kolegama. Bez kamera naravno.Uslovi nisu lagani za osoblje, iznimno zahtjevni i mogu se mjeriti sa olimpijskom disciplinom. Duboki naklon i hvala vam.Vi ste pravi heroji i dokaz da je sve moguće kada želite i najvažnije znate šta radite. I drage kolege izdržite".

U drugom dijelu Opće bolnice nastavljen je redovni rad i operativni program kao i i konsultativno specijalistička dijagnostika.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo