Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Omar Mehmedbašić: Batko je zalutao u zatvor!

24. 10. 2020 - 16:08
|
|
by udrimuski.ba / Face.ba
|
foto: face.ba

Omar Mehmedbašić: "Centralni zatvor gleda Centralni dnevnik!"

Prenosimo članak o gostovanju Omara Mehmedbašića na FACE TV u Centralnom dnevniku.

"Batko je zalutao u zatvor, a šta ćemo gledati kad tebe uhapse Senade?"

Omar Mehmedbašić, advokat Almira Čehajića Batka u CD-u: “Batko ne bi ni trebao biti u zatvoru, ovdje nema krivičnog djela, radi se o građansko-pravnom odnosu!”

“Batka nisam vidio, ali znam da me gleda, Batko dobro slušaj": "U ugovorima koje si potpisivao za transplantaciju nije preciziran rok operacije, ljudi su tražili novac, a para nema, nema tu zloupotrebe položaja!”

Senad Hadžijezović: Zbog čega je Batko u zatvoru?

Omar Mehmedbašić: "To bi bilo kao da vi ne platite struju, ne možete ići u zatvor zato što niste platili struju! Batko je moralno uništen, ubila ga prejaka riječ! Batko je star za zatvora, tamo su mladi momci vrele krvi i kratkog fitilja! Uložit ću žalbu na odluku o jednomjesečnom pritvoru, ali mislim da će Batko ostati u zatvoru mjesec dana, neće njemu ništa biti!"

Senad H.: "Šta onda, hoće li izaći?"

Omar M.: "Ne znam ni to, zavisi od suda! Čitav zatvor uzvikuje: Umri muški! Više nije Otvorena mreža, sad je zatvorena mreža, za mjesec, dok je Batko u zatvoru, projekat će propasti! Zovu me zaposlenici Otvorene mreže, pacijenti koji čekaju transplantaciju i pitaju me šta će biti s njima, rekao sam im da sam samo advokat, da ne znam ništa! Ako pacijenti zatraže raskid ugovora tužbom, onda Batko mora vratiti taj novac, ali to i dalje nije za zatvora!"

Senad H.: "Pa, zašto je Batko u zatvoru?"

Omar M.: "Pa, ne znam!"Zadnje dodane