Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

BBC: Jedina pobjednica debate između Bidena i Trumpa bila je voditeljica

23. 10. 2020 - 18:30
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: BBC

Ako je suditi po objavama na društvenim mrežama, samo je jedna pobjednica završne predsjedničke debate uoči američkih izbora - voditeljica Kristen Welker, piše u petak BBC.

Welker je na internetu hvaljena zbog svog moderiranja u debati, posebno zbog uspješnog kontroliranja dva kandidata da govore unutar svog vremena. Ta 44-godišnja voditeljica rođena je u Philadelphiji, u saveznoj državi Pennyslvaniji, a diplomirala je na Harvardu 1998. godine. Dopisnica NBC-ja u Bijeloj kući postala je 2001. godine, a od tada je postala voditeljica emisije Weekend Today te televizijske kuće.

O voditeljici je na Twitteru napisano 125 tisuća objava, piše BBC, a ona je postala druga crna žena u povijesti koja je sama vodila predsjedničku debatu, 28 godina nakon Carole Simpson 1992. godine, uoči izbora na kojima su se suprotstavili Bill Clinton i George Bush stariji.

Voditelj prošle debate, novinar Fox Newsa Chris Wallace, kritiziran je jer nije preuzeo kontrolu nad raspravom koja je obilježena upadanjem u riječ dvojice kandidata, a slične kritike upućene su SusanPage, voditeljici debate između kandidata za potpredsjednika Mikea Pencea i Kamale Harris.

Welker je očito izvukla zaključke iz tih dviju emisija, a posebno je pohvaljena zbog kontrole razgovora iako nije imala mogućnost da utiša mikrofone kandidata ako prekorače svoje dvije minute, što se ranije razmatralo. Welker su pohvalili i kolege novinari. Dopisnica NBC-ja u Bijeloj kući HallieJackson njezin nastup je prozvala "trenutkom koji će joj odrediti karijeru", a voditelj HarrisFaulkner kazao je kako je "pružila pravu debatu američkim gledateljima".

Voditeljica MSNBC-ja Rachel Maddow proglasila je Welker "jasnom pobjednicom" debate, a Wallace, voditelj prošle rasprave, rekao je da je "ljubomoran" na nju i da žali što on nije uspio uspostaviti takvu kontrolu tijekom svoje emisije. Welker je pohvalio i sam predsjednik Trump, iako ju je prije debatom proglasio "groznom i nepravednom".

"Htio bih vam usput reći da veoma poštujem način na koji vodite ovo", rekao je republikanac, a prenosi BBC.

TAGOVI:Preporučujemo