Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Obama uporedio Trumpa s "ludim ujakom" koji podržava rasiste

22. 10. 2020 - 07:57
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Tanjug

Bivši američki predsjednik Barack Obama pojavio se na skupu demokrata u Pensilvaniji gdje je za govornicom oštro iskritikovao sadašnjeg lidera Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa uporedivši ga s "ludim ujakom" koji podržava rasiste.

 

S druge strane, Trump se na skupu u Sjevernoj Karolini izrugivao Obami govoreći da je pogriješio što se tiče ishoda izbora 2016. godine. 

 

Obamin govor, pun podsmijeha, sigurno je dodatno razdražio Trumpa koji se sprema za finalnu debatu s Joe Bidenom koja će biti održana danas, a koja je možda posljednja šansa da Trump preokrene stvari u svoje ruke, piše CNN.

 

Podsjetimo da je do izbora u SAD-u ostalo još 13 dana, a Biden ima solidno vodstvo na nacionalnom nivou. Međutim, nekoliko američkih država ustvari će odlučiti o ishodu izbora 3. novembra. 

 

Obama se u Philadelphiji osvrnuo i na Trumpov zakašnjeli odgovor na pandemiju koronavirusa, a posebno je prokomentarisao Trumpov anganžman na Twitteru.

 

"Ukoliko Biden pobijedi, nećemo imati predsjednika koji se trudi vrijeđati nekoga ko ga ne podržava, ili mu prijetiti zatvorom. To nije normalno predsjedničko ponašanje", rekao je Obama.

 

Kao jedna od najpopularnijih ličnosti Demokratske stranke, Obama je istakao da glasači ne bi trebali tolerisati ničije takvo ponašanje, "osim možda nekog ludog ujaka".

 

"Zašto ljudi pronalaze izgovore za takvo ponašanje? 'Pa eto, to je samo on'. Ne, nije.Postoje posljedice ovakvih postupaka. Takvo ponašanje je važno. Karakter je važan. Oni ohrabruju druge ljude da budu okrutni. I podijeljeni, i rasiste. I to uništava tkivo našeg društva", istakao je Obama.

 

 

 

TAGOVI:Preporučujemo