Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Migranti u Mostaru ukrali vozilo, bježali od policije, kasnije uhapšeni

19. 10. 2020 - 11:54
|
|
by Hina - udrimuski.ba
|
foto: Fena

Policija u Širokom Brijegu uhapsila je u nedjelju navečer šestoricu ilegalnih migranata koji su prethodno ukrali vozilo u Mostaru, u pokušaju da se domognu granice s Hrvatskom i nastave dalje prema drugim zemljama Europske unije.

Kako je u ponedjeljak priopćio MUP Zapadnohercegovačkog kantona, prilikom redovne kontrole na širokobriješkoj obilaznici policija je zaustavila vozilo bez registracijskih oznaka u kojem se nalazilo šest osoba. Nedugo nakon zaustavljanja oni su pobjegli u obližnju šumu.

Nakon kraće potrage, pripadnici policije su ih pronašli te priveli u zgradu Policijske uprave Široki Brijeg. Tu je utvrđeno kako se radi o ilegalnim migrantima iz Maroka. Nakon pojačanih mjera na granici s Hrvatskom u sjeverozapadnome dijelu BiH, migranti sve češće pokušavaju prijeći granicu u južnom dijelu zemlje.

Prema policijskome priopćenju ilegalni migranti su jučer ranije tijekom dana ukrali vozilo na području Mostara. Tokom večeri oni su predani u nadležnost Policijske uprave Mostar koja je nastavila voditi istragu o krađi vozila.

TAGOVI:Zadnje dodane