Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Trumpov ljekar tvrdi: Predsjednik je završio liječenje od koronavirusa

09. 10. 2020 - 09:09
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: AA

Ljekar američkog predsjednika kazao je da je Donald Trump završio terapijsko liječenje od koronavirusa i da je nakon dolaska iz bolnice u Bijelu kuću njegovo zdravstveno stanje stabilno pa bi se mogao vratiti javnim dužnostima ovaj vikend.

 

Trump je u nedavnom intervjuu rekao da će se vjerovatno u petak ponovo testirati na koronavirus nakon pozitivnog testa prije sedmicu.

 

Osim toga, ddoao je da u narednim danima nastoji planirati daljnja događanja vezana za kampanju, uključujući skup na Floridi u subotu i u Pennsylvaniji u nedjelju.

 

"Osjećam se zaista dobro. Mislim da ću pokušati napraviti skup u subotu navečer ako budemo imali dovoljno vremena za organizaciju", kazao je Trump.

 

U saopćenju Bijele kuće, ljekar Sean Conley kazao je da je Trump odgovorio "iznimno dobro" na terapiju, a nema ni dokaza nuspojava od liječenja, piše Reuters.

 

"Od povratka u Bijelu kuću njegovo je fizičko stanje stabilno i bez naznaka koje bi mogle sugerisati napredak bolesti. U subotu će biti 10 dana od uspostavljanja dijagnoze, a na osnovu napretka u potpusnosti predviđam siguran predsjednikov povratak javnim dužnostima do tada", naveo je Conley.

 

Predsjednik SAD-a, pred kojim su 3. novembra izbori, hospitaliziran je zbog zaraze koronavirusom prošle sedmice u petak, a u Bijelu kuću vratio se u ponedjeljak gdje se sada nalazi u izolaciji.

 

Trump je kritikovan i zbog njegovog postupanja s pandemijom koronavirusa, ali i ponašanja za vrijeme vlastite dijagnoze.

 

Trump je ranije kazao kako misli da nije zarazan i utvrdio da se osjeća dovoljno dobro da nastavi održavati političke skupove uoči izbora.

 

 

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo