Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Putin spreman u Bjelorusiju poslati policiju, "ako stanje izmakne kontroli"

28. 08. 2020 - 08:34
|
|
by Hina - udrimuski.ba
|
foto: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da je osnovao rezervne policijske snage koje bi mogle priteći u pomoć bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku ako neredi u toj zemlji izmaknu kontroli, prenosi Interfax.

Putin je rekao da Rusija za sada ne vidi potrebu da pošalje svoje snage u Bjelorusiju zbog političke krize koja je nastala nakon predsjedničkih izbora 9. kolovoza. Moskva smatra da se situacija vraća u normalu, prenijela je RIA.

Bivša sovjetska republika utonula je u kaos nakon izbora za koje oporba tvrdi da su namješteni kako bi Lukašenko i dalje ostao na vlasti, nakon punih 26 godina.

Snage sigurnosti pretukle su prosvjednike na ulici i pritvorile ih na tisuće ne bi li ugušile masovne prosvjede i štrajkove. Lukašenko niječe da je namjestio izbore.

„Naravno da imamo neke obveze prema Bjelorusiji i Lukašenko je postavio pitanje hoćemo li pružiti potrebnu pomoć”, rekao je Putin.

„Rekao sam mu da će Rusija ispuniti sve svoje obveze. Aleksandar Grigorivič (Lukašenko) zatražio me je da osnujem rezervne policijske snage i to sam učinio. Ali dogovorili smo se da će ih se koristiti samo ako situacija izmakne kontroli”.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo