Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Kina bilježi rast broja novozaraženih četvrti dan zaredom

28. 07. 2020 - 08:21
|
|
by udrimuski.ba/Hina
|
foto: HECTOR RETAMAL / AFP

Kina je u ponedjeljak zabilježila rast broja novih slučajeva zaraze koronavirusom četvrti dan za redom, uslijed najagresivnijeg povratka bolesti covid-19 u tu zemlju u više mjeseci.

Kineske zdravstvene vlasti u utorak su izvijestile da je dan ranije, u ponedjeljak 27. srpnja, zabilježeno 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Time je broj novozaraženih u Kini porastao četvrti dan za redom, uključujući i prvi put u nekoliko tjedana dva nova slučaja u Pekingu.

Ta se zemlja našla suočena s najagresivnijim povratkom bolesti covid-19 u više mjeseci, uslijed pojave zaraze u udaljenoj zapadnoj pokrajini Xinjiang te odvojenog žarišta na sjeveroistoku.

Od novih slučajeva, 57 ih je zabilježeno u Xinjiangu, ističe se u priopćenju Nacionalnog povjerenstva za zdravlje. U ponedjeljak je i sjeveroistočna pokrajina Jilin zabilježila dva nova slučaja, prve od svibnja, dok je sjeveroistočna pokrajina Liaoning izvijestila o šest novih slučajeva.

Želeći zaustaviti novu epidemiju, vlasti su testirale milijune ljudi na covid-19, no virus se već počeo širiti. Tako su dva nova slučaja zabilježena i u Pekingu, što je prva pojava bolesti u glavnome gradu u preko tri tjedna.

Do ponedjeljka je u Kini potvrđeno ukupno 83.959 slučajeva zaraze, izvijestile su zdravstvene vlasti. Broj umrlih od covida-19 i dalje je 4.634.Zadnje dodane

Preporučujemo