Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Gavrankapetanović: Kada KCUS kaže da ne može više, stat ćemo iza njih

20. 07. 2020 - 13:58
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1

Ismet Gavrankapetanović, direktor "Opće bolnice prim. dr. Abdulah Nakaš" rekao je da će ova zdravstvena institucija stati iz leđa Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu ukoliko dođe do preopterećenja njihovih kapaciteta tokom borbe sa korona virusom.

Podsjećamo, Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, rekla je ranije kako bi Klinika za plućne bolesti Podhrastovi mogla za 48 sati biti puna.

"Ukoliko dođe do dešavanja koje je najavila direktorica KCUS-a, ako bude, kada oni kažu da ne mogu, da nemaju mogućnost, mi ćemo stati uz njih. Građani ne treba da se brinu. Niko neće ostati na ulici", izjavio je Gravrankapetanović.

U krugu Opće bolnice počeo je da radi i Urgentni centar, te sada ova zdravstvena institucija korisnicima pruža dvadesetčetverosatnu uslugu svih sedam dana u sedmici.

"Kada KCUS kaže da nisu u mogućnosti - da zbrinjavaju pacijente sa COVID-om, stat ćemo im uz leđa. Nijedan čovjek neće ostati bez usluge. Kada KCUS kaže da ne može više, stat ćemo uz njih", zaključio je.Preporučujemo