Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

"Desničari provalili u Skupštinu, nisu razlog mjere nego 'prodaja Kosova'"

08. 07. 2020 - 04:24
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: TANJUG / NIKOLA ANÐIC

Ispred Skupštine Srbije večeras se okupila grupa građana protestujući zbog ponovnog uvođenja policijskog sata, koji je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Beogradu. Demonstranti su u jednom trenutku provalili u zgradu parlamenta, a bačen je i suzavac, javlja N1.

U Skupštinu je ušao i bivši član Dveri Srđan Nogo. "Ovo je narod Srbije, ko zna čije su ovo pristalice. Svi smo mi ovde narod Srbije", rekao je Nogo.

Demonstranti su u pokušaju da probiju policijski kordon srušili sigurnosna vrata. Demonstranti su zatim gađali Skupštinu i žandarmeriju kamenicama i limenkama.

Među demonstrantima ima opozicionih političara, međutim oni su ostali ispred Skupštine kada je dIo okupljenih provalio u Skupštinu.

"Nije mirno, gađaju nas. Mi smo mirni, slobodno kažite da nas gađaju", rekao je pripadnik Žandarmerije.

Građani su prethodno blokirali saobraćaj na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Takovske ulice.

Građani u protestu iz različitih razloga

Slobodan Georgiev, novinar Newsmaxia Adria, za N1 kazao je da su desničari predvodili nasilni ulazak u zgradu Skupštine Srbije. On je napomenuo da nisu svi građani nezadovoljni samo najavljenim mjerama, nego ima i onih koje je Vučić večeras iziritirao kada je govorio o Kosovu. Dodao je kako desničari smatraju da će "Vučić prodati Kosovo".Preporučujemo