Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vučić i Hoti večeras i sutra na sastanku kod predsjednice EK

25. 06. 2020 - 14:06
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Reuters

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen najavila je na da će se sastati sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prvi put lično od izbijanja pandemije, prenose Vijesti.ba.

 

"Prva fizička posjeta od pojave koronavirusa. Radujem se sastanku sa kosovskim premijerom Hotijem večeras, kao i sa srbijanskim predsjednikom Vučićem u petak ujutru", napisala von der Leyen na Twitteru. 

Ona je dodala da je to važna prilika da sa liderima dvije države razgovara o reformama neophodnim za nastavak evropskog puta, kao i dugoročni oporavak cjelokupnog regiona.

Sastanak između Vučića i predsjednika Kosova Hašima Tačija bio je zakazan za subotu u Bijeloj kući uz posredovanje specijalnog izaslanika predsjednika SAD Richarda Grenella, ali je Tači otkazao nakon što je Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo da je protiv njega i još nekoliko ljudi podiglo optužnicu za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Grenell je jučer najavio da će premijer Hoti zamijeniti Tačija na sastanku, ali je Hoti jutros objavio da je zbog novonastale situacije takođe otkazao putovanje u Washington.

 Preporučujemo