Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Neredi u Podgorici: Policija bacila suzavac, privedeni poslanici DF-a i građani

25. 06. 2020 - 07:55
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot

Više osoba je privedeno u srijedu uvečer poslije sukoba policije i građana ispred Centra bezbijednosti Podgorica. Policija je bacila suzavac pošto su građani, koji su se oko 20 sati okupili u znak protesta zbog dešavanja u Budvi, prema njima bacili više tvrdih predmeta, objavile su podgoričke "Vijesti".

"Vijesti" su objavile da je 18 osoba privedeno u Podgorici, a među njima su i poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović.

Poslanik Nebojša Medojević je rekao da kao član skupštinskog Odbora za bezbijednost ima pravo da napravi inspekciju postupanja državnih organa iz oblasti bezbijednosti, ali da ga nisu pustili u stanicu policije.

Policija je upotrebila suzavac pošto su ih građani gađali tvrdim predmetima u znak protesta zbog dešavanja u Budvi. Okupljenima je prethodno bilo naređeno da se raziđu uz prijetnju upotrebe prinude. Policija je potom krenula ka građanima, koji su se povukli.

Ispred stanice policije je bila prisutna Posebna jedinica policije. Građani su uzvikivali "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit' mora, Milo lopove".

Uprava policije Crne Gore saopštila je da se ispred Centra bezbijednosti Podgorica okupilo 70 građana i opozicionih političara, a da je prilikom gađanja policije kamenicama oštećeno više službenih automobila policije, a jedan policijski službenik je povrijeđen.

Policija dodaje da je primijenila zakonska ovlaštenja i upotrijebila sredstva prinude - "hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena."

TAGOVI:Preporučujemo