Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Policija: Napad nožem u Readingu teroristički slučaj

22. 06. 2020 - 06:34
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

Britanska policija u nedjelju je napad nožem u Readingu u kojem su u subotu uvečer ubijene tri osobe proglasila terorističkim slučajem. 

 

- Policijski odjel za borbu protiv terorizma sada može potvrditi da je napad nožem koji se dogodio sinoć u Readingu sada proglašen terorističkim slučajem - navodi se u saopćenju policije Thames Valleyja, prenosi Anadolija. 

Dodaje se da je Policijska služba za borbu protiv terorizma na jugoistoku (CTPSE) cijelu noć blisko sarađivala s policijskim odjelom za kriminalne zločine u Thames Valleyju.

- Zamjenik pomoćnika komesara Dean Haydon, stariji nacionalni koordinator mreže za borbu protiv terorizma, jutros je incident proglasio terorističkim slučajem, a istragu će preuzeti CTPSE-a - navodi se u saopćenju.

Lokalna policija ranije je objavila da je pokrenuta istraga o ubistvu zbog napada u kojem je muškarac nožem ubio tri i teško ranio još tri osobe. Policija je kazala i da je 25-godišnji muškarac “priveden na mjestu događaja i da je uhapšen pod sumnjom za ubistvo“.

- Nastojat ćemo blisko sarađivati s našim partnerima narednih dana i sedmica kako bismo bili podrška građanima Readinga, kao i s CTPSE-om dok oni provode svoju istragu - rekao je komandir John Campbell iz policije Thames Valleyja.

Policija je sinoć navela da su na lice mjesta, u park Forbury Gardens, stigli oko 19 sati, ubrzo nakon protesta “Black Lives Matter“.

- Nema naznaka da je ovaj incident povezan s protestima 'Black Lives Matter' koji su se održali danas u Readingu - istakli su iz policije.

Premijer Boris Johnson izjavio je da su njegove misli uz porodice žrtava i uz sve građane koji su “pogođeni groznim incidentom u Readingu“.