Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Vučić proglasio pobjedu na izborima: Dobili smo više od dva miliona glasova

22. 06. 2020 - 05:53
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: Reuters/Marko Djurica

"Srpska napredna stranka osvojila je više od 2 miliona glasova na današnjim parlamentarnim izborima", saopštio je predsjednik ove stranke Aleksandar Vučić u sjedištu stranke na Novom Beogradu.

Vučić je istakao da su dobili povjerenje trenutno 63,4 odsto, ali da se sa nevažećim listićim, Kosovom i neobrađenim mjestima očekuje i 65 odsto.

"U politici sam dugo, ali nikada ovakav trenutak nisam doživeo. Večeras smo dobili ogromno poverenje naroda u uslovima kada je malo u ko to verovao i dobili smo veliko upozorenje naroda da moramo da budemo još odgovorniji, marljiviji i da moramo da napravimo najbolje moguće rezultate za naš narod", kazao je Vučić i dodao: 

"Pobedili smo svuda gdje smo gubili. Pobedili smou svakom mestu u inostranstvu. Pobedili smo strahovito ubedljivo. U Republici Srpskoj smo dobili 90 odsto glasova, a izašlo je 87 odsto glasača. Pobedili smo u Čikagu, Bernu, Moskvi, Sočiju. Jedino što ne možemo da kažemo koliko smo osvojili na Kosovu i Metohiji gde je bio i najveći izlaz", rekao je Vučić.

Govoreći o formiranju nove Vlade, Vučić je najavio da će uzimati ljude i sa lista koje nisu prešle cenzus i pokušati da izgrade vladu koja će donositi ključne odluke i imati još širi konsenzus.

"Pokušaćemo da ubrzamo evropski put, ići u dodatne reforme i važno je da ubrzamo evropski put, ali i da čuvamo prijatelje koji su bili sa nama i u vreme korone i kad je trebalo podržati teritorijalni integritet Srbije", rekao je Vučić.

 Preporučujemo