Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Brigitte Bardot: Živjela policija koja nas štiti od najezde ološa

15. 06. 2020 - 12:18
|
|
by udrimuski.ba - Beta
|
foto: AFP

Bivša francuska glumica Brigitte Bardot, poznata po kritikama prema društvu i vlastima, pružila je podršku francuskoj policiji u jeku protesta u Francuskoj i širom svijeta protiv rasizma i policijskog nasilja, prenijeli su danas francuski mediji.

"Živjeli oni koji nas hrabro i nesebično štite, oni koji predstavljaju zakon Republike i trajno su nam posvećeni, i danju i noću, da najezda ološa ne ugrozi stanovništvo", navela je glumica na Twitteru u poruci sa naslovom "Živjela francuska policija!".

Francuska policija održala je dva skupa uz znak protesta zbog odluka ministra unutrašnjih poslova Christophea Castanera o ukidanju tehnike "davljenja" tokom hapšenja i nulte tolerancije prema rasizmu.

"Od ministra smo očekivali podršku, a sada imamo osjećaj kao da nas je napustio", rekli su policajci.

Brigitte Bardot je dodala da se divi hrabrosti policajaca i razumije njihov bunt prema "jednom jadnom" Castaneru.

"Nosite se svi koji dijelite lekcije, vi koji koji ste politički korektni, bando kastriranih kukavica", dodala je glumica koja je inače poznata da ne bira riječi u svojim kritikama.

Izjave i kritike Brigitte Bardot koja se povukla na vrhuncu filmske karijere kako bi se isključivo posvetila borbi za zaštitu životinja, uvijek privlače veliku medijsku pažnju u Francuskoj.Preporučujemo