Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Trump na Twitteru objavio da će 'antifa' proglasiti terorističkom organizacijom

01. 06. 2020 - 08:03
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: EPA

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju da će njegova administracija uvrstiti krajnje lijevi pokret "Antifa" (antifašisti) na američku listu terorističkih organizacija.

"Sjedinjene Države će (pokret) Antifa uvrstiti u skupinu terorističkih organizacija", napisao je Trump na svom profilu na Twitteru pošto je ovih dana optuživao taj pokret i druge "ekstremiste" za nerede tijekom prosvjeda zbog pogibije 46-godišnjeg crnca za koju su odgovorni bijeli policajci.

Podsjetimo, u Sjedinjenim Američkim Državama već peti dan bjesne prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda

Sukobi između prosvjednika i policajaca potresali su petu noć zaredom američke gradove unatoč policijskom satu koje su vlasti proglasile u nekima od njih kako bi smirile gnjev zapaljen smrću crnca Georgea Floyda, izvještavaju u nedjelju agencije.

Osim duboke frustracije zbog nesrazmjerne policijske brutalnosti prema afroameričkoj zajednici nasilje je eksplodiralo i zbog socijalne izolacije nametnue pandemijom koronavirusa koja je milijune ljudi ostavila bez posla pa opet nesrazmjerno pogodila siromašne i manjine.Zadnje dodane

Preporučujemo