Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Crna Gora otvorila granice za građane 131 zemlje, S. Makedonija skinuta sa liste

01. 06. 2020 - 07:58
|
|
by udrimuski.ba - Beta
|
foto: ilustracija

Institut za javno zdravlje ažurirao je listu zemalja čiji državljani od danas mogu ući u Crnu Goru, precizirajući da se radi o 131 zemlji, a na listi više nisu Sjeverna Makedonija i Irska u kojima je povećana stopa od 25 oboljelih na 100.000 stanovnika.

Iz Instituta za javno zdravlje je u nedelju uveče saopšteno da su svjesni činjenice da su i prije prve faze popuštanja mjera na granicama mnoge porodice dugo vremena bile odvojene i odsečene jedne od drugih.

"Ako smo svi zajedno uspeli ovoliko vremena da ostanemo strpljeni i spašeni sigurni smo da nekoliko narednih dana ili sedmica, koliko će određenim državama biti potrebno da dostignu naše kriterijume, neće predstavljati veći napor niti žrtvu, koju ćemo svi zajedno iznijeti ma sa koje strane granice bili", saopšteno je iz IJZ.

Vlada Crne Gore je na svom zvaničnom Twitter nalogu objavila da su strani državljani, kako se kaže, uglavnom turisti iz zapadnoevropskih zemalja, počeli da ulaze u Crnu Goru odmah poslije ponoći, to jest čim je stupila mjera na snagu.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo je odluku da od danas, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susjednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa.

TAGOVI:Preporučujemo