Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Meteorolozi upozoravaju: Nevrijeme u dijelovima BiH u narednim danima

26. 05. 2020 - 14:17
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Promjenljive vremenske prilike nastavljaju se i u narednih 15 dana, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Meteorlozi upozoravaju da nas u periodu koji slijedi, očekuje nevrijeme uz pojavu grada i jake udare vjetra.

 

Kako je saopćeno, padavine koje se očekuju u vidu pljuskova, lokalno većeg intenziteta, praćene jakim udarima vjetra i pojavom grada izglednije su na zapadu, sjeveru i sjeveroistoku Bosne, dok se u ostalim krajevima prognoziraju umjerenije padavine. U Hercegovini, izgledno je sunčano vrijeme uz jaku buru, a padavine su moguće tek iduće sedmice.

''Nešto niže vrijednosti temperatura zraka očekuju se do 4. juna sa vrijednostima jutarnjih temperatura od 7 do 12 °C u Bosni i 15 do 20 °C u Hercegovini. Dnevne temperature u Bosni kretat će se između 17 i 22 °C, u Hercegovini između 20 i 25 °C.

Primjerenije temperature ljetnom periodu, prognoziraju se od 05. juna do kraja prognoznog perioda 10 juna. Minimalne temperature zraka u Bosnu, u ovom periodu, očekuju se od 11 do 16 °C, u Hercegovini od 15 do 20 °C. Maksimalne temperature zraka u Bosni prognoziraju se od 23 do 28, u Hercegovini od 24 do 29 °C'', saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

TAGOVI:Preporučujemo