Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Francuska ne želi da njeni građani putuju u inostranstvo

25. 05. 2020 - 08:31
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: AFP

Francuska vlada zbog aktualne pandemije koronavirusa ne želi da njeni građani putuju u inostranstvo ovog ljeta i preporučuje da odmore provedu u zemlji, izjavila je ministrica za zaštitu životne sredine Elisabeth Borne.

Ona je u intervjuu za Radio Enter rekla da bi Vlada trebala iduće sedmice odlučiti o mogućem ukidanju zabrane domaćih putovanja, odnosno da će biti dozvoljeno da se putuje do sto kilometara od mjesta prebivališta.

Prema njezinim riječima, parkovi u Parizu za sada će ostati zatvoreni, kao i to da je francuska prijestolnica i dalje "crvena zona" za cirkulaciju virusa.

Gradonačelnica Pariza Anne Hildalgo stalno traži od Vlade da otvori parkove u tom gradu jer stanovnici uglavnom žive u stanovima i kućama bez terasa i vrtova.

Ranije ovog mjeseca francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je malo vjerovatno da će Francuzi moći putovati na prekookeanska putovanja, a da će čak i putovanja po Evropi možda biti ograničena, kako bi se smanjio rizik od ponovnog porasta broja oboljelih od koronavirusa.

 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo