Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Kasumović u "Udri muški": Tri stranke žele tri emirata u BiH kojima će vladati

23. 05. 2020 - 10:24
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Gradonačelnik grada Zenica, Fuad Kasumović, u  “Udri muški”, poručio građanima Bosne i Hercegovine da je “krajnje vrijeme da se kompletan sistem u BiH mora resetovati.”

“Sva je suština u sistemu, koji odgovara samo za ove tri nacionalne stranke, i ovdje nema para osim za njih. Oni hoće da imaju tri emirata, i njima je dovoljno da vladaju. Promjene u ovoj državi su moguće, građanima je svega preko glave. Vladajuće partije to nedaju.

Dovoljno je da CIK BiH promjeni samo male tehničke detalje za normalne izbore da građani budu zadovoljni! Građani hoće promjene. Ja lično sam znam sve prevare kojima se služe ove vladajuće partije.

Ja sam u Zenicu donio promjenu, ukinuo sam finansiranje političkih partija, raznih boračkih udruženja, ne želim da im ja plaćam sekretarice, a građanima sam priuštio bolji i ljepši život. Ja vam garantujem da ću ja lično ponovno pobijediti u Zenici. Uštedio sam građanima Zenice preko milion godišnje.

Ti ljudi sjede i dogovaraju se, kaže Kasumović aludirajući na SNSD, HDZ i SDA. Oni prave homogenizaciju građana. Oni prolongiraju Opće izbore. Ako je problem CIK-u za finansiranje održavanja izbora, grad Zenica će donirati 4 miliona KM da bi se izbori održali.

Puno je afera iza ovih stranaka i oni će jednostavno tražiti prolongiranje izbora. Sjetite se početak rata i onog vojnika iz Slovenije, “oni se ko fol brane, a ovi ko fol napadaju.” Ovo je doktrina kako nacionalističke stranke vladaju.

Međunarodna zajednica nas počinje nepoštivati. Ove tri partije, koje  žele napraviti u BiH tri države, njima upravo ovo odgovara.

Nema stručnih ljudi. U njihovim rukama je i sudstvo i tužilaštvo. Ko je dao proizvođaču malina da nam nabavlja najsofisticiranije medicinske aparate", pita Kasumović.

"Sve tri partije su krive, a i međunarodna zajednica, koja se “kurva” preko BiH vršeći preko nas eksperiment. Ovdje je nemoguće funkcionisati. Neki čekaju da ojača Rusija i Kina, neki čekaju nešto drugo, a to odgovara i međunarodnoj zajednici.

Kada vidim da su omladinu zadojili tim svojim radikalizmom, to mi je najbolnije. Tri stranke su i sudije i tužioci, za respiratore i poljsku bolnicu, niko neće za to odgovarati", poručuje Kasumović.

Pogledajte cijelo gostovanje Fuada Kasumovića.