Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Jovanović u Udri muški: “Ne zanima me crkveno-političko prepucavanje, već epidemiološko-rizično javno okupljanje”

13. 05. 2020 - 15:04
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba - Siniša Luković

Udri muški se iz najslušanijeg crnogorskog Skala radija, javila urednica i novinarka Dubravka Jovanović, koja kaže da “je za sedam sveštenika određen pritvor, zato što nisu poštovali ono što se poštovati mora, i što nikakve veze ne bi trebalo da ima sa politikom. Na žalost u Crnoj Gori već dugo crkva vodi politiku, politika vodi crkvu, ne znam više ko koga vodi i ne vodi, ali znam da na dobro ne vodi!”

“Naravno da ovo nije mala stvar. Koordinaciono tijelo je ocijenilo, a tamo sjede ljekari i struka, da su udruženi napori za očuvanje zdravlja i života građana, sinoć na najgrublji način urušeni i ugroženi okupljanjem Episkopa budimljansko-nikšićkom Joanikiju u Nikšiću zbog litije u tom gradu na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja”, dodaje Janković.

Podsjećamo, prisutni su bili i sveštenici nikšićkog sabornog hrama Danilo Zirojeviću, Željko Rojeviću, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević. Pozivi za saslušanje uručeni su im dva sata nakon što je u Nikšiću završena svetovasilijevska litija.

“Neću da me zanimaju crkveno-politička prepucavanja, hoću da me zanima epidemiološko-rizično javno okupljanje”, kategorična je Jovanović po pitanju okupljanja litija u Crnoj Gori.

Pogledajte video...

 

 

 Preporučujemo