Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Čamdžić u "Udri muški": Pretis lonac krčka, ako eksplodira mislim da će košpice letjeti od Orašja do Neuma

11. 06. 2020 - 09:16
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot

Batko u emisiji "Udri muški" poručio, da bi uveo televizijsku emisiju gdje bi Dragan Čović bh. naciji pričao o Evropi, te da nam Čović svima objasni kako da se ponašamo kada prelazimo granicu u Evropi, koliko eura možemo ponijeti, gdje da ih razmijenimo, u koji tržni centar da odemo…

“Priča o Parlamentu BiH, to je kao da pričaš o Zagoru, Komadantu Marku, Bleku… To je nešto virtualno, nešto što odnosi novac, a niko ga ništa ne pita”, rekao je Batko u uvodnom pozdravu Mirsadu Čamdžiću, zastupniku Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Čamdžić: “Nisi puno pogriješio u stripovskoj kvalifikaciji rada Parlamenta, mada si zaboravio Žalosnu Sovu. Moram reći da se ovo malo modernizovalo i ovo više liči na Matrix, jer više ne znaš jel' to realnost ili fikcija. Parlament je sveden na neku vrstu demokratskog privjeska, i neke vrste legitimizacije već dogovorenih stvari koje su u nekoj od kafana već dogovorile etničke poglavice.

Ukoliko opozicija iznese neke amandmane, izađe Novalić koji kaže “vaši amandmani su tehnički neispravni”, i on ne pokušava objasniti zašto su neispravni amandmani koje su pravili doktori ekonomskih nauka. Nažalost svedeni smo u neku vrstu parlamentarnog privjeska.

Iscrpljene su zadnje opcije nade. Vrlo brzo će se desiti da se neće moći kontrolisati ovo, što će se proizvesti. Pretis lonac krčka, ali ako pretis lonac eksplodira mislim da će košpice letjeti od Orašja do Neuma!”

 

 Preporučujemo