Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nijaz Zubanović: „Jedva čekam da sve ovo prođe, da nastavimo spašavati naše građane“

28. 04. 2020 - 18:15
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

„Imaš ženu koja te voli, imaš nas koji te volimo. Ovo nije marketing, ovo je život.“- govori Almir Čehajić Batko, uključujući Nijaza Zubanovića u Udri Muški, prisjećajući se kako je  prije pet godina obavljeno herojsko i nesvakidašnje izmiještanje umirućeg Zubanovića iz UKC Banja Luka, u francuski Tuluz, gdje mu je spašen život.

„Dobro jutro svima vama koji me volite. Imam ženu i dijete koji me četrdeset dana drže pod staklenim zvonom, da se ne bih izložio pandemiji. Jedva čekam da prođe sve ovo. Želim da i drugi, uz pomoć OTVORENE MREŽE dožive svoj sretan kraj i riješe se dijalize. Iza nas je nešto divno. Slušam ljude kako govore o respiratorima i prisjećam se da sam probao taj užas, koji mi je spasio život. Bilo je sve dinamično tada. Organizacija, prijem, formiranje ljekarskog tima, izolacija i boravak u Francuskoj,  respiratori koji su mi tada spasili život. Mojoj lavici, supruzi koja mi je donirala organ, porodici i dragim ljudima koji bdiju nama mnom, hvala. 

Posljednji moj izlazak van je bio 12. marta, od tada nisam izašao nigdje, jer moja porodica brine o meni.

Timu OTVORENE MREŽE želim mnogo sreće, da i dalje svi zajedno vodimo pacijente i spašavamo ih.“- kaže Zubanović.

„Želim našim građanima i građankama da nemamo politički marketing, diktature i sile, „da nam ne uđe s prida i sazada“, da ne postoje šefovi koji trebaju odobriti najnormalnije stvari na svijetu, poput slanja satinetskih kola po pacijente na aerodrom.“- govori Batko.

„Hvala vam svima koji ste tu za nas. Jedva čekam da prođe pandemija, da nastavimo spašavati živote. U to ime, građani i građanke Bosne i Hercegovine, pozovite 170 30 i 170 50, jedinstvene humanitarne brojeve OTVORENE MREŽE, da spasimo naše ljude.“- zaključuje Zubanović.