Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Na YouTubeu će se moći besplatno gledati filmovi deset dana

28. 04. 2020 - 11:47
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: udrimuski.ba

"We Are One" globalni je filmski festival koji zajednički organiziraju vodeći svjetski filmski festivali i YouTube, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za borbu protiv pandemije koronavirusa.

 

Ovaj festival jedinstveni je desetodnevni događaj koji će na YouTubeu okupiti globalnu zajednicu umjetnika kako bi publici besplatno predstavili filmove iz svih krajeva svijeta, a gledatelji će moći direktnim donacijama pomoći lokalnim zajednicama širom svijeta pogođenim pandemijom koronavirusa. 

 

"Često govorimo da film ima jedinstvenu i snažnu moć da inspirira i ujedini ljude bez obzira na sve razlike i granice među njima i tako doprinese izlječenju svijeta", izjavila je Džejn Rozental (Jane Rosenthal), glavna izvršna direktorica međunarodne medijske kompanije "Tribeca Enterprises" koju je osnovala s Robertom De Nirom i suosnivačica "Tribeca Film Festivala". 

"Ljubiteljima filma tokom deset dana festivala želimo omogućiti pristup filmovima koje su pažljivo odabrali selektori festivala koji sudjeluju u ovoj inicijativi. Nešto slično nikada prije nije organizirano i ponosni smo što smo dobili priliku udomiti takav fantastičan sadržaj i besplatno ga ponuditi gledateljima širom svijeta", rekao je Robert Kyncl, glavni poslovni direktor YouTubea.

 

Globalni filmski festival "We Are One" održat će se od 29. maja do 7. juna na YouTubeu. Gledatelji će moći besplatno pristupiti svim igranim, kratkim i dokumentarnim filmovima, mjuziklima, komedijama i razgovorima obuhvaćenim festivalskim programom.

Prikupljena sredstva bit će proslijeđena Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i određenim humanitarnim organizacijama. 

 

 

 

#OstaniKuci #OstaniDoma #StayHome

 

Sve o pandemiji korona virusa pratite na ovom linku: IZ MINUTE U MINUTUPreporučujemo