Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Centar za napredne tehnologije izrađuje zaštitne vizire

22. 04. 2020 - 14:21
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Javna ustanova "Centar za napredne tehnologije u Sarajevu" je u vremenu pandemije Covid-19 svoje aktivnosti preusmjerila sa planiranih, koje su bile definirane planom za 2020. godinu, na prioritetne koje zahtijeva trenutna situacija, kazao je danas na redovnoj pres-konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite Kantona Saraajevo direktor te javne ustanove Ensar Mulaosmanović.

Na osnovu dogovora ministara privrede Draška Jeličića i MUP-a KS Ismira Juske Centar je pokrenuo izradu zaštitnih vizira.

- Danas smo isporučili 55 zaštitnih vizira i nastavit ćemo sa daljnjom izradom za potrebe MUP-a, pošto se iskazala potreba, ali i za ostale javne ustanove odnosno za zdravstvene organizacije i sugrađane - poručio je Mulaosmanović.

Sa inženjerima iz Centra i ostalim vanjskim saradnicima u Centru pored izrade vizira, rade i na konstrukcijama za neku drugu potrebnu opremu između ostalog to je specijalna maska sa filterom za karbon koja se takođe koristi u zaštiti u borbi protiv virusa, bakterija bilo koje vrste.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo