Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Usain Bolt: Ja sam još 2008.godine u Pekingu držao sigurnosni razmak

14. 04. 2020 - 19:55
|
|
by udrimusi.ba/vijesti.ba
|
foto: vijesti.ba

Umirovljena superzvijezda Usain Bolt objavio je na svom twitter-profilu fotografiju kada prolazi ciljem daleko ispred svih ostalih u finalu utrke na 100 metara na OI u Pekingu 2008, uz komentar "Ja sam još 2008. godine u Pekingu držao sigurnosni razmak zbog korona virusa".

Fotografija Bolta kako prolazi ciljnu liniju na stadionu Ptičje gnijezdo u vremenu od 9.69 sekundi vrlo brzo je postala viralna, kao i njegov duhoviti komentar. 

Bolt (33) je tada osvojio i zlato na 200 metara, također sa svjetskim rekordom, a najbliži suparnici su ostali nekoliko metara iza njega. 

Jamajčanin se umirovio 2017. godine s ukupno osam olimpijskih zlatnih medalja, prenosi Hina.Zadnje dodane

Profesor Tomsen: Rizik od infekcije tokom utakmica gotovo i ne postoji!

Ministarstvo zdravstva Danske je u saradnji s tamošnjim Nogometnim savezom napravilo analizu koliko bi potencijalno zaraženi nogometaš mogao biti koban po ostale saigrače, kao i protivničke igrače tokom utakmice. Studija bazirana na temelju kretanja nogometaša u zadnjih 14 kola njihovog prvenstva pokazala je da je rizik uistinu minimalan. Izračunali su da će svaki nogometaš u prosjeku biti u blizini zaraženog igrača tek minutu i po

OKBiH: Pomozite izmorenom bosanskohercegovačkom sportu

U skladu s nastalom situacijom zbog pandemije koronavirusa, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine poslao je svim nivoima vlasti BiH i nadležnim ministarstvima za sport alarmantno pismo u kojem ih moli da preduzmu konkretne mjere i aktivnosti radi pružanja podrške i spasa vrhunskih sportista, strukovnih sportskih saveza i Olimpijskog komiteta BiH

Preporučujemo