Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OKBiH: Pomozite izmorenom bosanskohercegovačkom sportu

09. 04. 2020 - 15:56
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

U skladu s nastalom situacijom zbog pandemije koronavirusa, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine poslao je svim nivoima vlasti BiH i nadležnim ministarstvima za sport alarmantno pismo u kojem ih moli da preduzmu konkretne mjere i aktivnosti radi pružanja podrške i spasa vrhunskih sportista, strukovnih sportskih saveza i Olimpijskog komiteta BiH.

- Koristimo priliku da vam se obratimo zbog izuzetno delikatne situacije prouzrokovane pandemijom Covida-19. Cijelo bosanskohercegovačko društvo nalazi se u delikatnoj situaciji i pogođeni su svi segmenti društvenog života, rada i funkcioniranja.

Svjedoci smo da će ovo stanje potrajati i da će štete u svim segmentima društva biti velike. Iz dana u dan primjećujemo da nadležna državna i entitetska ministarstva i institucije pokušavaju da iznađu najadekvatnija rješenja za spas ekonomije, privrede, zdravstva... – navode iz OKBiH.

Iz OKBIH tvrde da je sport decenijama ignoriran - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Iz OKBIH tvrde da je sport decenijama ignoriran

Nažalost, iz OKBiH naglašavaju da nisu primijetili da bilo ko spominje i razmišlja o spasu sporta i sportista kao najboljih ambasadora svakog društva.

Naglašava se da oni i u ovim teškim trenucima pokazuju sportski duh i karakter fer-pleja te organiziraju humanitarne i donatorske akcije ne bi li pomogli drugima koji su zaraženi i bespomoćni na svom putu fizičkog i psihičkog ozdravljenja.

- S tim u vezi, molimo vas lično, ali i institucionalno, da izmorenom bosanskohercegovačkom sportu, koji je višedecenijski ignoriran, kao i njegovi sportisti, pomognete na način da osmislite konkretne akcije i odobrite značajna finansijska sredstva za naše vrhunske sportiste, koji se i u ovim uvjetima pripremaju za Olimpijske igre, kao i za Olimpijski komitet BiH i sportske saveze BiH koji se brinu o našim sportistima – saopćeno je iz OKBiH.

TAGOVI:Zadnje dodane

Profesor Tomsen: Rizik od infekcije tokom utakmica gotovo i ne postoji!

Ministarstvo zdravstva Danske je u saradnji s tamošnjim Nogometnim savezom napravilo analizu koliko bi potencijalno zaraženi nogometaš mogao biti koban po ostale saigrače, kao i protivničke igrače tokom utakmice. Studija bazirana na temelju kretanja nogometaša u zadnjih 14 kola njihovog prvenstva pokazala je da je rizik uistinu minimalan. Izračunali su da će svaki nogometaš u prosjeku biti u blizini zaraženog igrača tek minutu i po

Preporučujemo