Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Na Kosovu još jedan smrtni slučaj i 19 novozaražnih na COVID-19

08. 04. 2020 - 09:45
|
|
by udrimuski.ba/AA
|
foto: udrimuski.ba

Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova potvrdio je još jedan smrtni slučaj i 19 novozaražnih na COVID-19.

 

Na Infektivnoj klinici preminula je još jedna osoba koja je imala prateće bolesti, što je drugi smrtni slučaj u toku današnjeg dana, a time se na pet povećao broj umrlih.

 

U toku jučerašnjeg (7. april) u Laboratoriji molekularne mikrobiologije Nacionalnog instituta testirano je ukupno 259 uzoraka sumnjivih na koronavirus od kojih je 19 bilo pozitivno.

 

Novi slučajevi zaraze su slučajevi kontakata i to sedam iz Smrekovnice kod Vučitrna, tri iz Prištine, dva iz Senike kod Mališeva i po jedan iz Laškadrenovca kod Mališeva, Sazlia kod Urovšeca, Ujmira kod Kline, Đakovice, Gnjilana, Topanice kod Kamenice i Vučitrna.

 

Od 8. februara testirano je 2.352 uzoraka, od kojih je pozitivno bilo 189, uz pet smrtnih slučajeva pacijenata koji su imali i druge prateće bolesti.

 

Danas je izlečeno još šest osoba, pa se tako broj oporavljenih povećao na 30.

 

U srpskim sredinama na Kosovu zaražene su 33 osobe, sa jednim smrtnim ishodom muškarca (47) iz Leposavića. Kako u srpskim sredinama na Kosovu zdravstvo funkcioniše u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, pacijenti oboleli u srpskim sredinama testiraju se u Srbiji, a teži slučajevi se leče u Srbiji.

 

 

 

#OstaniKuci #OstaniDoma #StayHome

 

Sve o pandemiji korona virusa pratite na ovom linku: IZ MINUTE U MINUTU

 

 Preporučujemo