Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Jusuf Nurkić iznio prijedlog kako bi se ipak nastavila NBA sezona

07. 04. 2020 - 18:39
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Jusuf Nurkić, kao i ostatak svijeta, očekuje rješenje zdravstvene krize izazvane pandemijom koronavirusa. Najbolji bosanskohercegovački košarkaš želi se i što prije vratiti na NBA parkete.

No, svijet još nije našao efikasan lijek u borbi s virusom, a Nurkić, koji boravi u američkom Portlandu i individualno trenira u očekivanju odluke o mogućem nastavku najjače lige svijeta, imao je zanimljiv prijedlog o kojem je malo ko do sada razmišljao.

Moguće "opcije" i Mars i Jupiter - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

Kako prenose američki mediji, centar Portland trejl blejzersa gleda u svemir kako bi se riješili problemi ovdje, na Zemlji, te nastavilo takmičenje u američkoj NBA ligi.

Naime, 25-godišnjak iz Živinica zatražio je putem Twittera pomoć od - NASA-e (Američka agencija za zrakoplovna i svemirska istraživanja i razvoj)!

- Samo se pitam može li nam NASA pomoći da se organiziramo kako bismo nastavili NBA negdje u svemiru? Mars? Jupiter? – napisao je Nurkić.Zadnje dodane

Profesor Tomsen: Rizik od infekcije tokom utakmica gotovo i ne postoji!

Ministarstvo zdravstva Danske je u saradnji s tamošnjim Nogometnim savezom napravilo analizu koliko bi potencijalno zaraženi nogometaš mogao biti koban po ostale saigrače, kao i protivničke igrače tokom utakmice. Studija bazirana na temelju kretanja nogometaša u zadnjih 14 kola njihovog prvenstva pokazala je da je rizik uistinu minimalan. Izračunali su da će svaki nogometaš u prosjeku biti u blizini zaraženog igrača tek minutu i po

Preporučujemo