Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sportske igre mladih: Džeko, Matić, Modrić i Eriksson poručuju #KodKućeJeZakon

31. 03. 2020 - 13:03
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: kolaž

Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj pokrenule su u prethodnim danima veliku digitalnu kampanju u saradnji sa Ambasadorima i prijateljima Igara iz svijeta sporta i kulture. U skladu sa novonastalom situacijom, velikom digitalnom kampanjom, Igre žele osvijestiti djecu i roditelje o važnosti ostanka u svojim domovima, ali i pružiti zabavan i edukativan sadržaj do nastavka aktivnosti na sportskim terenima.

Ambasadori Igara, proslavljeni sportisti i sportski dužnosnici Edin Džeko, Luka Modrić, Nemanja Matić i Sven Göran Eriksson, pridružili su se kampanji #KodKućeJeZakon, zajedno s mnogobrojnim sportistima i poznatima koji šalju poruke podrške učesnicima Sportskih igara mladih u cijeloj regiji.

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Evropi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji. Djeci omogućavaju da se takmiče u 10 sportova, a sve aktivnosti u sklopu Igara su za djecu u potpunosti besplatne. Snaga Igara su upravo njeni učesnici, djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele regije, više od milion i sedam stotina hiljada sportista koji su u 24 godine Igara osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Ovom prilikom Igre pozivaju sve građane BiH da im pomognu u naporima da najmlađima olakšaju ostanak kući, te da podrškom na društvenim mrežama, uz hashtag #KodKućeJezakon, zapravo vide kolika je trenutno važnost ove poruke.

 Zadnje dodane

Preporučujemo