Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Zvanično: Zabranjena okupljanja sa 20 i više osoba u Sarajevu

29. 03. 2020 - 15:12
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: N1

Na današnjoj redovnoj press konferenciji javnosti se obratila i komandantica Štaba civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč te tom prilikom istakla kako je Vlada KS na svom jutrošnjem vanrednom zasjedanju donijela zaključak kojim će se sva okupljanja, i javna i privatna, iznad 20 osoba zabraniti, saopćeno je danas iz Vlade KS.

 

Dodala je kao će okupljanja organizirana s brojem do 20 osoba morati poštovati propisanu distancu i imati adekvatnu opremu.

„Ono što naše sugrađene najviše interesuje jeste ograničenje kretanja za mlade do 18 godina i starije od 65 godine, odnosno pitanja da li će ta naredba biti ukinuta. Međutim, ovim putem apelujem da poštuju ovu naredbu jer Štab civilne zaštite i Vlada KS, preko opštinskih štabova i Civilnog križa, čini maksimalne napore da svi iznad 65 godina dobiju pomoć“, objasnila je komandantica i ministrica Glamoč.

Odgovarajući na pitanje građana kazala je i kako nema razloga za zasutavljanje grijanja, kao što je to trenutno na Alipašinom polju.

Najavila je i da se nastavlja sa dezinfekcijom javnih površina i svih stambenih jedinica,i ta će aktivnost biti završena u roku tri dana.

 

 

Sve o pandemiji korona virusa pratite na ovom linku: IZ MINUTE U MINUTU