Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Fojnica: Osigurani smještajni kapaciteti za potencijalno oboljele

26. 03. 2020 - 18:53
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Krizni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona na ranijoj vanrednoj sjednici (10. vanredna sjednica) donio je naredbu da svi općinski štabovi civilne zaštite odmah preko svojih službi aktiviraju sve raspoložive ljudske i materijalne resurse kako bi izvršili pripremu za ostvarivanje sekundarnih/alternativnih smještajnih kapaciteta i da se odmah osiguraju smještajni kapaciteti za potencijalno oboljele od COVID-19.

Smještaj je osiguran što bliže općinskim domovima zdravlja zbog lakše intervencije i bržeg djelovanja. Izvršena je nabavka kompletnih kreveta (kućište sa madracem), posteljina, jastuka, jorgana/deka, a osiguran je i određen broj boca kisika, kao i prostor za medicinsko osoblje.

Općinski štabovi civilne zaštite postupaju prema naredbi Kantonalnog štaba civilne zaštite i pripreme su u toku u svim općinama Srednjobosanskog kantona.

Općinski štab CZ općine Fojnica izvršio je sve neophodne pripreme.Zadnje dodane

Dom zdravlja KS o smrti dr. Šefika Pašagića

U vezi smrti Sejfudina Gogića urađeni su svi potrebni algoritmi u smislu ljekarskog postupanja u datim okolnostima. Na žalost, pacijent je preminuo, stoji u saopštenju JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo