Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Zbog pandemije koronavirusa Vlada FBiH formirala krizni štab za ekonomiju

26. 03. 2020 - 14:37
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: SBB

Na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH formiran je krizni štab za sektor ekonomije koji bi u narednom periodu trebao da radi na ublažavanju posljedica pandemije.

Kako saznaje portal klix.ba Kriznim štabom koji je nazvan Koordinacijskim odborom za stabilizaciju privrede i smanjenje posljedica koronavirusa rukovodit će ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

Osim nje članovi su federalni ministri Denis Lasić (promet i komunikacije), Amir Zukić (poduzetništvo i obrt), Jelka Milićević (finansije), Nermin Džindić (energetika, rudarstva i industrije) i Šemsudin Dedić (poljoprivreda). 

Članovi ovog odbora su i predstavnici poslodavaca, između ostalih i Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, kao i Mevludin Bektić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata. 

Zadatak ovog tijela je da prati izvršenje vladinih za sanaciju privrede koje je Ekonomsko-socijalno vijeće podržalo 19. marta, da predlaže vladi dopune ili nove mjere te posebno da predlaže način podrške privredi kroz posebni fond Vlade FBiH za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije.

 Zadnje dodane

Dom zdravlja KS o smrti dr. Šefika Pašagića

U vezi smrti Sejfudina Gogića urađeni su svi potrebni algoritmi u smislu ljekarskog postupanja u datim okolnostima. Na žalost, pacijent je preminuo, stoji u saopštenju JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo