Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Izetbegović obišla prostorije novog izolatorija u Sarajevu: Imamo sada puno više testova

26. 03. 2020 - 14:04
|
|
by udrimuski.ba - klix
|
foto: screenshot

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović posjetila je danas sa ljekarskim timom prostorije Građevinskog fakulteta u Sarajevu gdje je predviđeno gdje se uspostavlja novi izolatorij.

Izetbegović je kazala da se on nalazi u izvrsnom stanju, te da u njemu može biti smješteno 200 eventualno 250 kreveta.

"Prostori su izvanredno urađeni i pregrađeni, po svim propisima su napravljeni propusnici za osoblje. Prostorije su dovedene u stanje koje je izuzetno dobro i kvalitetno za prijem pacijenata. Napravili smo prostor za naš laboratorij bit ćemo informativno povezan sa KCUS-om", kazala je Izetbegović.

Naglasila je da će sve vrijeme u ovim prostorijama biti ekipa ljekara i medicinskih sestara. 

"Imat ćemo svoj punkt sa materijalom i kisikom, sve što je potrebno za medicinsko osoblje i njihovu adekvatnu zaštitu. Ponovo pozivam građane da budu samodisciplinovani da poštuju higijenska pravila, propise kriznog štaba, da se ne kreću bez zaštitnog materijala, da ne budu panični, ali da budu vrlo ozbiljni. Mi smo tu da njima pomognemo", istaknula je direktorica KCUS-a.

Naglasila je da KCUS sada ima puno veći broj testova, ali da će se o tome naknadno još izjasniti.

"Mogu reći da je Sarajevo pod kontrolom. Što se tiče prostorija Građevinskog fakulteta predviđeno je da u njima budu smješteni srednje teški pacijenti. Najteži idu u izolatorij u Podhrastovima. Gore smo izmjestili veći broj aspiratora. Za sada imamo 22 plus 25 kreveta, novi CT za dijagnostiku i mogućnodt da kapacitet povećamo za 100 kreveta", navela je Izetbegović.

 Zadnje dodane

Preporučujemo