Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Pompeo: G7 konstatirala kinesku kampanju dezinformiranja

25. 03. 2020 - 19:52
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Grupa sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta G7 konstatirala je danas kinesku kampanju dezinformiranja o novom koronavirusu, izjavio je šef američke diplomatije Majk Pompeo.

- Komunistička partija Kine predstavlja veliku prijetnju po naše zdravlje i naš način života, kao što je to epidemija jasno pokazala - rekao je Pompeo na konferenciji za novinare u Vašingtonu, nakon virtuelnog sastanka s kolegama iz Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Kanade i Japana.

Vašington optužuje Kinu zbog netransparentnosti na početku epidemije koronavirusa i da je tako dozvolila da se virus proširi svijetom.

Ministri vanjskih poslova G7 sastali su se uoči virtuelnog samita G20 glavnih svjetskih sila, na kojem će učestvovati i američki i kineski lideri.

Pompeo je rekao da nije vrijeme za optužbe, vrijeme je za rješavanje ovog svjetskog problema.

- Očajnički želimo da radimo sa svim zemljama svijeta, uključujući Kinu, da pronađemo rješenja kako bi što više ljudi ostalo živo i da potom obnovimo našu privredu, koju je uništio virus iz Vuhana - dodao je šef američke diplomatije.

Pompeo je kazao da je svaka nacija koja je bila na jutrošnjem sastanku, duboko svjesna kampanje dezinformiranja u kojoj je angažirana Komunistička partija Kine.Zadnje dodane

Preporučujemo