Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ronaldo bi zbog koronavirusa mogao izgubiti 10 milijuna eura

20. 03. 2020 - 10:59
|
|
by udrimuski.ba/index.hr
|
foto: EPA

CRISTIANO RONALDO mogao bi postati nogometaš koji je najteže pogođen ekonomskom krizom povezanom s pandemijom koronavirusa. 

U Italiji, zemlji s najviše smrtnih slučajeva od koronavirusa, prvenstvo je prekinuti i ne zna se kad će se nastaviti. Klubovi su tako u teškoj situaciji jer ostaju bez prihoda na dan utakmice, a moraju i dalje plaćati nogometaše. Savez im planira izaći ususret i u dogovoru s udrugama nogometaša smanjiti plaće svim igračima i trenerima Serie A od 15 do 30 posto.

"Smanjiti plaće? Morat ćemo sjesti za stol svi i razgovarati. Moramo vidjeti stavove za jednu i drugu opciju. Ne mogu sad reći ni da, ni ne. Mogu samo reći da trebamo razgovarati", rekao je predsjednik udruge talijanskih trenera Renzo Ulivieri. 

 

Plan Saveza je najviše uzeti od onih koji najviše zarađuju, dok bi najmanje bili pogođeni igrači s manjim plaćama te drugoligaški i trećeligaški nogometaši. 

Cristiano Ronaldo bi tako mogao izgubiti skoro 10 milijuna eura za godinu dana jer godišnje zarađuje više od 30 milijuna eura. Njegov suigrač Matthijs de Ligt zarađuje oko osam milijuna eura, pola milijuna više od Gonzala Higuaina (Juventus) i Romelua Lukakua (Inter).Zadnje dodane

Preporučujemo