Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Batko: "Neno, ti nam dođeš k'o građanin novinar, svugdje te ima"

12. 03. 2020 - 18:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

"Ti nam dođeš k'o građanin novinar, svugdje te ima i ovdje i po Evropi", kaže Batko obraćajući se Neni Muriću u Udri muški.

"Ljudi se boje, mi još uvijek to ne shvatamo kao neki ozbiljan problem po pitanju virusa koji još uvijek nije potpuno poznat. Vjerujem da će se brzo riješiti, ne ide nam ni u kakvu korist", govori Neno uz osmijeh.

Pogledajte gostovanje Nene Murića.

Nedžad Neno Murić, rođen u Rožaju 1977. godine, sin uglednog pravnika trebao je naslijediti oca i nakon gimnazijskih dana, za koje kaže da su najblistavije godine njegovog života, posvetiti se studiju prava. No, gajeći ljubav prema muzici još od malih nogu, vrijedi spomenuti da je u nekoliko navrata osvajao značajne regionalne i općinske nagrade, potajno je želio da se u cjelosti posveti muzici. Upisuje studij menadžmenta u Podgorici, tek, čini se, da bi donekle smirio porodične duhove, koji dakako nemaju uvida u njegovu konačnu odluku, da će po cijenu vlastite neizvijesnosti, krenuti stazama svojih želja. Tada je došao u Sarajevo.

06. marta na oficijelnom Youtube kanalu Neno Murić, predstavljen je video kaver "Najljepše balade". Spojeno  nekoliko ex-Yu balada, koje su po Neninom mišljenju obilježile vrijeme iza nas i koje će, zbog količine ljubavi i emocija u tekstu i melodiji, ostaviti trag u vremenu...Preporučujemo