Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Vremenska prognoza za naredne dane

08. 03. 2020 - 09:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U nižim područjima centralne i istočne Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini je zabilježena kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo -1; Sokolac 0; Banja Luka, Bugojno, Livno, Sarajevo 2; Doboj, Tuzla 3; Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica 4; Grude, Prijedor 5; Bihać, Trebinje 6; Široki Brijeg 8; Mostar 9; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano opada.

 Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini očekuju se padavine. U nižim područjima kiša, a u višim susnježica ili snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili susnježicom. Dnevna temperatura oko 5 °C.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 °C.

U utorak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 15 °C.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 17 °C.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo