Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ad Acta: Tatjana Drljić i Ines Tanović Sijerčić

06. 03. 2020 - 09:16
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U ovosedmičnom izdanju emisije "Ad acta" na Radiju OTVORENA MREŽA, urednice i novinarke Tatjane Drljić, gošća je bila aktivistkinja Ines Tanović Sijerčić.

Sa dolaskom proljeća izvjestan je i dolazak povećanog broja migranata, koje Bosna i Hercegovina, tradicionalno, dočekuje nespremno. Pojačanim migracijama dodatno idu u prilog najnovija dešavanja u Siriji, zbog kojih turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan planira da otvori svoje granice, kako bi migranti nastavili svoj put u Evropu. Ako do toga dođe, ni BiH, ni region, neće biti pošteđeni. Iz Međunarodne organizacije za migracije u Bosni i Hercegovini i upozoreno je da bi, nakon jačanja hrvatskih granica, u našoj zemlji značajno mogao da se poveća broj migranata. Tim povodom, o migrantskoj krizi sa humanitarnog aspekta, razgovarali smo sa gošćom „Ad acte“, aktivistkinjom Ines Tanović Sijerčić.

 

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo