Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Džaferović: Vrijednosti 1. marta i dalje temeljna ideja vodilja prema cilju BiH

01. 03. 2020 - 09:51
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: arhiva

Na današnji dan 1992. godine građanke i građani Bosne i Hercegovine dali su svoj glas za suverenu, cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. To je bio glas za slobodu i samostalnost, a protiv tiranije i prijetnji nestankom BiH, navodi u poruci povodom Dana nezavisnosti BiH Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

"Generacija koja je izvela našu domovinu na put samostalnosti učinila je epohalnu stvar koja će biti vječno zapamćena u bosanskohercegovačkoj historiji.

Referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine proveden je, uz strogo poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine i međunarodnog prava, zbog čega su sve države svijeta priznale Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu zemlju.

I danas, 28 godina poslije, vrijednosti koje simbolizira 1. mart – vladavina prava, demokratija i ideja o ravnopravnosti svih građana, ostaju temeljna ideja vodilja ka konačnom cilju, a to jeste sigurna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, članica Evropske unije i NATO saveza.

Svim građankama i građanima u domovini i dijaspori čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine", naveo je u čestitki za Dan nezavisnosti BiH Šefik Džaferović.Zadnje dodane

Preporučujemo