Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

mTechno Radio Showcase_S5EP10

27. 02. 2020 - 14:04
|
|
by udrimsuki.ba/Davor Pavelić
|
foto: Davor Pavelić

mTechno Radio Showcase sa Wordom i gostima uživo od 22:00h na talasima Radija OTVORENA MREŽA u cijeloj BiH, te gledati nas putem direktnog videostrima na stranici mTechno Records

Studijski brojevi telefona: +387 33 861-436/437

Kroz dosadašnje 4 sezone emisije #mTechno ekipa promovisala elektroniku na područiju cijele BiH ali i šire  putem direktnog videostreama. Ekipa je promovisala i domaću scenu, evente i event organizacije a ugostili su i nekolicinu domaćih DJ-a. U petoj sezoni emisije fokus stavljaju na rad domaćeg brenda mTechno Records i njihove muzike.

WordaHaridoSLIKA1

U desetoj sedmici emisije Wordin gost je sarajevski producent koji je nedavno debitirao na mTechno Records, Harido Benz. Harido je nedavno nastupio na underground žurci u neposrednoj blizini Sarajeva, gdje je oduševio prisutne jednim izuzetno brzim setom sa preko 130bpm-a. 
Njegovo novo izdanje "4Matic" možete preuzeti OVDJE 

SLIKA2Aleksia1

"Ples za Aleks" je humanitarni event koji za cilj ima skupiti što je više finansijskih sredstava za liječenje kćerke jednog od rado viđenih gostiju u Sarajevu i jednog od rezidenta Decibel evenata, Roberta Žigraia aka DJ TKNa iz Srbije, čija je kćerka Aleksia Žigrai rođena sa rijetkim TAR sindromom, te je za njeno liječenje u Poljskoj potrebno prikupiti veću količinu novca.
Većina sredstava je prikupljena, no ostao je iznos od preko 30.000 eura koji treba uplatiti do sredine Marta, jer operacija je zakazana u drugoj polovini mjeseca Aprila.
Event u Sarajevskom klubu Trezor je zakazan za petak 28-02-2020 a nastupit će sarajevski DJ-evi: Aksa, Dynotik b2b Stellar, Edib D, Six Beats i vlasnik mTecno etikete Worda.
Inače u znak podrške 6 dana ranije u Tuzlanskom klubu Palma se na istoimenom eventu sa istim ciljem okupila ekipa: TKNO, Rub A Dub, Goran Emkić i Facho.

Više informacija o eventima možete pronaći na:

Ples za Aleks - 20-02-2020 - Palma klub Tuzla  

Ples za Aleks - 28-02-2020 - Klub Trezor Sarajevo 

Ukoliko ste u mogućnosti donirati više informacija kako to učiniti možete pronaći na:  Aleksia Žigrai Online Donacije  

FuturaSLIKA34

Novo izdanje na mTechno Records pod nazivom "Futura" je nosač zvuka sa 9 sjajnih traka od 5 novih imena na mTechno i 5 iz standardnog rostera.Debitirali su: Harido Benz, Okeli (BiH), J.Blofeld (Njemačka), Tias (Hrvatska), Dejan Jorgacevic (Srbija), dok iz standardnog rostera tu su: Konstantinus, Muhi (Srbija), Ben Tax (Njemačka), Daneey (Austrija), Almir Ljusa (BiH).
Izdanje je exluzivno na #beatport od 25/12/2019 i možete ga preuzeti na:
MTR032 V.A.Compilation - Futura Donwload 

Pratite #mTechno putem fejsbuk stranice: mTechno Records
te putem instagrama: mTechno Records  Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo