Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

"Vučić i Dodik se ponašaju po dokumentu kojeg nisu čitali - ali po njemu hodaju"

27. 02. 2020 - 09:29
|
|
by N1 - udrimuski.ba
|
foto: N1

U bh. medijima i javnosti ponovo se počeo pominjati SANU Memorandum 2. Boris Tadić, gost Pressinga na N1, je rekao da on je rekao da za njega nikada nije ni čuo, dok je Zlatko Lagumdžija imao nešto drugačiji komentar.

Kazao je da nije siguran da li su Milorad Dodik i Aleksandar Vučić "čitali taj dokument - ali sigurno po njemu hodaju".

"Ne znam šta su čitali, ali Vučić i Dodik se ponašaju po dokumentu kojeg nisu čitali - ali po njemu hodaju. Dodik stalno koristi izraz musliman, nikako Bošnjak. Pokušava se dokazati da institucije BiH ne mogu da funkcionišu. Vidite masu primjera da hodaju po dokumentu. To je gubljenje vremena i za sve narode u BiH, čak i građane Srbije", poručio je Lagumdžija.

"Prvi put čujem za tako nešto. Pod krivičnom odgovornošću mogu reći da tako nije postojalo. Ni prvi nije bio završen dokument, to je bio radni papir. Memorandum 2 - potpuna budalaština i laž", rekao je Boris tadić i dodao:

"Smatram Veliku Srbiju besmislicom. Tom projektu se protivim čitav život. Potrebno je pronaći fleksibilna rešenja, a moja politika je skandinavizacija Balkana, politika poštenja i izvinjenja za sve zločine".Zadnje dodane

Preporučujemo