Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Grupa ZAR: Svi mi imamo svoj mikrokosmos

26. 02. 2020 - 16:17
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Posljednjih sedmica pažnju muzičke javnosti u našoj zemlji privukao je duet “Mikrokosmos” koji je rock bend ZAR snimio sa kantautorom Igorom Vukojevićem.

Zanimljivo je da ovaj rock bend čine ljudi porijeklom iz Bosne, a koji žive, stvaraju i rade u Njemačkoj. To su muzičari koju su evocirali uspomene iz osamdesetih, najboljeg perioda u muzičkoj eri. Lider i vokal benda je Amir Pilav Cvale, gitaristi su Patrick Pilav i Drago Kruškonjić, bubnjar Mario Matošević, a najmlađi član postave je bas-gitarista Kerim Ičanović.

 

„Spot „Mikrokosmos“ se vrti već tri sedmice. Jako je slušan. Poruka je dobra. Svako od nas ima mikrokosmos i treba tako da ostane.
Nastavljamo da sarađujemo sa Igorom, završavamo spot za jednu baladu, meni najdražu sa albuma, iako se zove tužno,  „Loš dan“. Poruka je da je jutro pametnije. Pjesma „Srce kaže“ nam govori o tome da nema straha i da čovjek mora ići otvorenog pogleda, duše i srca. Svaka od naših pjesama nosi određenu poruku i namijenja je za publiku od tri, do šezdeset tri godine. Produkciju radimo sami i album izlazi u martu. Radimo punom parom i radimo i nove pjesme. Početkom ljeta ćemo se predstaviti i koncertima, festivalima i motorijadama. Jako smo zadovoljni sa učinjenim do sada, no ovdje se ne zaustavljamo, jer ovo je rađeno iz srca i hobija. Svi mi imamo svoje karijere i primarna zanimanja, a ovo radimo iz ljubavi. Takođe, želimo više da se aktiviramo u humanitarnim akcijama i voljeli bismo  da sviramo i humanitarne koncerte. Koncertnu turneju ćemo započeti u mom rodnom Tešnju, na Gradini, a onda slijede Sarajevo, Banjaluka i svi ostali gradovi. Vijerno nas prati Džeki, moj pas, koji je i zaštitni znak benda. Od samog početka je sa nama na koncertima i snimanjima.“
- kaže Amir Pilav, frontmen benda Zar.

Bend je završio kompletan album od 10 pjesama, a krajem prošle godine objavili su singlove “Nekog petka”, “Bosanac”, a potom u februaru i duet “Mikrokosmos” sa Igorom Vukojevićem. Ove tri pjesme su na najbolji način najavile njihov debitantski album.Preporučujemo