Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ad akta: Koronavirus

26. 02. 2020 - 14:07
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U „Ad akti“ emisiji Radija OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Tatjana Drljić je  razgovarala o nezaobilaznoj temi svih svjetskih, ali i domaćih medija.

Riječ je, naravno, o novom korona virusu. Svjetska zdravstvena organizacija je 30. januara ove godine proglasila globalnu zdravstvenu prijetnju od korona virusa, te su, u skladu s tim, izdate i preporuke radi podizanja svijesti kod građana o ovoj pojavi.  Ova emisija nema za cilj da stvara paniku kod naših građana, već upravo suprotno. Da stvorimo pravu sliku o tome šta predstavlja korona virus, i koliko je realna njegova pojava u Bosni i Hercegovini, kao i na kojem je nivou svijest svih nivoa vlasti i njihova koordinacija u pravcu prevencije. Naš gost u studiju je šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH doktor Sanjin Musa.

 

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo