Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Potpisana saradnja MO i OS BiH i vojno-diplomatskih predstavnika u BiH

26. 02. 2020 - 13:10
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH potpisali su Plan saradnje za 2020. godinu.

Plan je, u ime MO i OS BiH, potpisao pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, a u ime Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH brigadir Žarko Henigman, doajen Asocijacije, vojni ataše R Slovenije u BiH.

Pomoćnik ministra Šajinović naglasio je da je Plan za 2020. godinu dobra baza za suradnju, a očekuje da će Bosni i Hercegovini biti data prilika da bude partner i u većim projektima.

Brigadir Henigman istakao je da je potpisivanje Plana svojevrsna poruka opredijeljenosti Asocijacije ka suradnji sa MO i OS BiH, razmjeni znanja i iskustava, te pomoći BiH ka njenom evroatlantskom putu.

Planom je predviđena realizacija 20 zajedničkih aktivnosti, koje su podijeljene u četiri oblasti (protokolarne aktivnosti, posjeta jedinicama, prisustvo okruglim stolovima i brifinzima, te društvene, kulturne i vjerske aktivnosti).

- Potpisivanju je prisustvovao pukovnik Kai-Uwe Napel, zamjenik doajena Asocijacije, vojni ataše SR Njemačke i pukovnik Elmir Mahmutbegović, viši stručni saradnik za strane vojne ataše-e u BiH - saopćio je Ured za odnose s javnošću MO BiH.
 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo