Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

OSCE o spaljivanju lutke sa likom Mlinarević: Zabrinjavajuće i neprihvatljivo

26. 02. 2020 - 12:11
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: agencije

Slike spaljivanja lutaka sa likovima stvarnih ljudi iz Mostara su zabrinjavajuće i neprihvatljive, poručuju iz Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, komentarišući spaljivanje lutke u tom gradu u obliku spisateljice i ambasadorice Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martine Mlinarević.

"To nije poruka koja bi se trebala slati, posebno ne mladima. Njegujte toleranciju i razumijevanje, to su vrijednosti koje bismo trebali prenositi svojoj djeci", naveli su iz OSCE-a BiH.

Podsjetimo, jučer je na mostarskom karnevalu spaljena lutka sa likom Martine Mlinarević.

"Kad misliš da si vidio sve...i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo sto je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovacki maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo ! Ps. Bukaču možete kupiti u Buybooku i svim boljim knjizarama!",kazala je Mlinarević o ovome slučaju.

Organizatori Karnevala Centar 2 naglašavaju da ovo nije spaljivanje lika i djela Martine Mlinarević kao osobe, nego pojave koja je vezana za nju.Zadnje dodane

Štab civilne zaštite KS: Omogućena zasjedanja državnim i federalnim parlamentima

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je večeras Naredbu kojom se iz tačke 1. Naredbe od 29. marta, kojom je uvedena zabrana održavanja svih privatnih i javnih skupova u zatvorenom prostoru za više od dvadeset osoba, izuzima organizacija i održavanje sjednica Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Stanje na cestama

Frekvencija vozila ovoga jutra je slabijeg intenziteta, a vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.